طريقة السردين المملح
اخوتى واخواتى
اليوم انا جيت وقولت نعمل مع بعض سردين مملح وهو معروف
عندنا فى مصر .
تيجى نبدأ ........... تعالوا
المقادير
1 كيلو سمك سردين طازج
3 ملاعق ملح كبير
1 ملعقة شطه ممكن نستغنى عنها اذا حبينا
زيت
برطمان زجاج
الطريقة : -
* نغسل السمك ولا ننظفه من الاحشاءويترك فى المصفاة حتى
يصفى من ماء الغسيل جيدأ.
* ثم نأتى به نبدأ نضع فى البرطمان طبقة ملح ثم طبقة سردين
ثم طبقة ملح
وشطة ثم سردين ثم ملح وشطة حتى نهاية الكمية ثم نضع طبقة
من الزيت
للحفظ من الهواء حتى لا يفسد ويغطى ويترك حتى يستوى.
ملحوظه هامه:-
* لا يفتح عليه قبل النضج حتى لا يفسد.
* لا بد ان يحفظ فى برطمان زجاجى
ويكون الحجم مناسب للكمية حتى يكون محكم.
* اذا كان السمك صغير يكون صالح للأكل فى خلال عشرة ايام.
* واذا كان كبير شويه بيستوى فى خلال اسبوعين.
* وكلما كبر الحجم زادت مدة التسويه.
ودى اكله شعبيه بنأكلها فى مصرهى والرنجا والفسيخ
والملوحا
هههههههههههههههههههههههههههههه
بضحك علشان انا اللي منزل الموضوع هنا بين عمالقة المطبخ اخواتي في منتدي الا رسول الله
اخوتى واخواتى
اليوم انا جيت وقولت نعمل مع بعض سردين مملح وهو معروف
عندنا فى مصر .
تيجى نبدأ ........... تعالوا
المقادير
1 كيلو سمك سردين طازج
3 ملاعق ملح كبير
1 ملعقة شطه ممكن نستغنى عنها اذا حبينا
زيت
برطمان زجاج
الطريقة : -
* نغسل السمك ولا ننظفه من الاحشاءويترك فى المصفاة حتى
يصفى من ماء الغسيل جيدأ.
* ثم نأتى به نبدأ نضع فى البرطمان طبقة ملح ثم طبقة سردين
ثم طبقة ملح
وشطة ثم سردين ثم ملح وشطة حتى نهاية الكمية ثم نضع طبقة
من الزيت
للحفظ من الهواء حتى لا يفسد ويغطى ويترك حتى يستوى.
ملحوظه هامه:-
* لا يفتح عليه قبل النضج حتى لا يفسد.
* لا بد ان يحفظ فى برطمان زجاجى
ويكون الحجم مناسب للكمية حتى يكون محكم.
* اذا كان السمك صغير يكون صالح للأكل فى خلال عشرة ايام.
* واذا كان كبير شويه بيستوى فى خلال اسبوعين.
* وكلما كبر الحجم زادت مدة التسويه.
ودى اكله شعبيه بنأكلها فى مصرهى والرنجا والفسيخ
والملوحا
هههههههههههههههههههههههههههههه
بضحك علشان انا اللي منزل الموضوع هنا بين عمالقة المطبخ اخواتي في منتدي الا رسول الله