اكلات رنجـــة :
1- يقطع الرنجة وييضاف لها زيتون اخضر واسمر وشبت او بقدونس وبصل مقطع ويصب عليها شوية خل وعصير ليمون
2- رنجة بالطحينة :
نخلى الرنجة من السلسلة ونضيف طحينة ومستردة وليمون وزيت وخل وملح وفلفل ونضع المقادير كلها فى الخلاط مع شريحتين ليمون وناخذ الخليط يضاف الى الرنجة
3- سلطة رنجة :
نقطع الرنجة بدون الجلد ولسهولة نمسك الرنجة ونمررها على النار قليلا فتنفصل القشرة بسهولة
نسلق بطاطس بقشرها على النار ثم وهى ساخنة تقشر وتقطع مكعبات
نضيف الليمون والخل والزيت على الرنجة المقطعةوكمون اوالبطاطس المسلوقة مع بصل اخضر او بصل عادى ولو شرائح جزر رفيعة ويخلط الكل
ارز بالتونة:
1- نسخن زيت فى طاسة ثم نضع بصل مقطع يقلب ثم فلفل اخضر مقطع ويقلب شوية حتى يدبل ثم قطع طماطم وتقلب
2- نضيف علبة التونة بالزيت بتاعها على الخليط على النار وتقلب
3- نضع كمية الارز وتشوح شوية مع الخليط ثم عليها كمية الماء المناسبة للارز ونكمل عادى مثل اى ارز
طبق تونـــة:
خل مع زيت مع عصير الليمون -شبت او يقدونس بصل مكعبات فلفل اخضر مقطع-مايونيز ومستردة او احدهما خيار مخلل مقطع مع علبة التونة بعد تصفية الزيت منه
تونة ساخنة :
نشوح فى زيت على النار بصل ثم فلفل ثم طماطم ولو فيه زيتون اسود وفى الاخر بقدونس مقطع وعصير ليمون يشوح كله مع ملح بسيط وفلفل اسمر وكمون مع ماء بسيط ثم تضاف التونة بدون زيتها فى العلبة وتقلب معهم على النار وتؤكل مع ارز او مكرونة او عيش
مكرونة قواقع بالتونة :
نشوح بصلة مفرية فى النار بالزيت ثم شرائح توم رفيعة ثم فلفل اخضر او الوان يشوح حتى يدبل مع ملح وفلفل وشطة والتونة كله يقلب على النار
نسلق مكرونة قواقع او اى نوع ويخلط معها الخليط السابق وفى الاخر يضاف بقدونس
صلوا على رسول
1- يقطع الرنجة وييضاف لها زيتون اخضر واسمر وشبت او بقدونس وبصل مقطع ويصب عليها شوية خل وعصير ليمون
2- رنجة بالطحينة :
نخلى الرنجة من السلسلة ونضيف طحينة ومستردة وليمون وزيت وخل وملح وفلفل ونضع المقادير كلها فى الخلاط مع شريحتين ليمون وناخذ الخليط يضاف الى الرنجة
3- سلطة رنجة :
نقطع الرنجة بدون الجلد ولسهولة نمسك الرنجة ونمررها على النار قليلا فتنفصل القشرة بسهولة
نسلق بطاطس بقشرها على النار ثم وهى ساخنة تقشر وتقطع مكعبات
نضيف الليمون والخل والزيت على الرنجة المقطعةوكمون اوالبطاطس المسلوقة مع بصل اخضر او بصل عادى ولو شرائح جزر رفيعة ويخلط الكل
اكلات بالتونة :
ارز بالتونة:
1- نسخن زيت فى طاسة ثم نضع بصل مقطع يقلب ثم فلفل اخضر مقطع ويقلب شوية حتى يدبل ثم قطع طماطم وتقلب
2- نضيف علبة التونة بالزيت بتاعها على الخليط على النار وتقلب
3- نضع كمية الارز وتشوح شوية مع الخليط ثم عليها كمية الماء المناسبة للارز ونكمل عادى مثل اى ارز
طبق تونـــة:
خل مع زيت مع عصير الليمون -شبت او يقدونس بصل مكعبات فلفل اخضر مقطع-مايونيز ومستردة او احدهما خيار مخلل مقطع مع علبة التونة بعد تصفية الزيت منه
تونة ساخنة :
نشوح فى زيت على النار بصل ثم فلفل ثم طماطم ولو فيه زيتون اسود وفى الاخر بقدونس مقطع وعصير ليمون يشوح كله مع ملح بسيط وفلفل اسمر وكمون مع ماء بسيط ثم تضاف التونة بدون زيتها فى العلبة وتقلب معهم على النار وتؤكل مع ارز او مكرونة او عيش
مكرونة قواقع بالتونة :
نشوح بصلة مفرية فى النار بالزيت ثم شرائح توم رفيعة ثم فلفل اخضر او الوان يشوح حتى يدبل مع ملح وفلفل وشطة والتونة كله يقلب على النار
نسلق مكرونة قواقع او اى نوع ويخلط معها الخليط السابق وفى الاخر يضاف بقدونس
صلوا على رسول