[أوعى ترمى الرز البايت!!
نعمل بيه إيه ؟:
نحضّر بعض الخضروات المحببه لنا وتشوح على النار مع قطعة زبدة وملح وفلفل وفى حالة استخدام البسلة والجزر تسلق قليل قبل التشويح
فى طاجن بايركس مدهون نضع طبقة من الأرز البايت الناضج ثم طبقة من الخضار المشوح المضاف اليه العصاج
ثم طبقة من الأرز البايت أو المستوى ثم على السطح نضع طبقة باشاميل خفيف ويدخل الفرن مدة بسيطة حتى يتلون السطح
العصاج : نشوح بصلة مفرومة فى سمن أو زيت أآو زبدة على النار حتى تصفر ثم نضع فصين ثوم مفرومين وتشوح { وممكن الاستغناء عنهم } ثم نضع اللحمة المفرومة وتقلب وممكن معاهم فلفلة خضراء مقطعة صغير وتقلب على النار جيدا حتى تمتص اللحمة كل السوائل وفى الآخر ملح وفلفل وممكن حبهان ناعم أو زعتر ناشف بسيط يعطى ريحة حلوة للحمة
الباشاميل : لكل معلقة سمن على النار نضع عليها معلقة دقيق تشوح على النار حتى يصبح لونها ذهبيا ترفع من على النار ونصع كوب لبن بارد مع التقليب المستمر بقوة ثم تعاد على النار وتقلب حتى تغلى ويغلظ قوامها
ملحوظة افضل من اللبن أن يكون خليط من لبن وشوربة - واذا أصبح الباشاميل سميكا ممكن نخفيفه باللبن على النار أو قليل من الشوربة حتى يصبح القوام معقولا - ويضاف ملح وفلفل فى الآخر ... وبألف هنا وشفا
ولاتنسوا الذكر أثناءالطبيخ فهو - عن تجربة - بيطلع الأكل كله بركة وطعمه خطييييييير
وصلوا على رسول الله
نعمل بيه إيه ؟:
نحضّر بعض الخضروات المحببه لنا وتشوح على النار مع قطعة زبدة وملح وفلفل وفى حالة استخدام البسلة والجزر تسلق قليل قبل التشويح
فى طاجن بايركس مدهون نضع طبقة من الأرز البايت الناضج ثم طبقة من الخضار المشوح المضاف اليه العصاج
ثم طبقة من الأرز البايت أو المستوى ثم على السطح نضع طبقة باشاميل خفيف ويدخل الفرن مدة بسيطة حتى يتلون السطح
العصاج : نشوح بصلة مفرومة فى سمن أو زيت أآو زبدة على النار حتى تصفر ثم نضع فصين ثوم مفرومين وتشوح { وممكن الاستغناء عنهم } ثم نضع اللحمة المفرومة وتقلب وممكن معاهم فلفلة خضراء مقطعة صغير وتقلب على النار جيدا حتى تمتص اللحمة كل السوائل وفى الآخر ملح وفلفل وممكن حبهان ناعم أو زعتر ناشف بسيط يعطى ريحة حلوة للحمة
الباشاميل : لكل معلقة سمن على النار نضع عليها معلقة دقيق تشوح على النار حتى يصبح لونها ذهبيا ترفع من على النار ونصع كوب لبن بارد مع التقليب المستمر بقوة ثم تعاد على النار وتقلب حتى تغلى ويغلظ قوامها
ملحوظة افضل من اللبن أن يكون خليط من لبن وشوربة - واذا أصبح الباشاميل سميكا ممكن نخفيفه باللبن على النار أو قليل من الشوربة حتى يصبح القوام معقولا - ويضاف ملح وفلفل فى الآخر ... وبألف هنا وشفا
ولاتنسوا الذكر أثناءالطبيخ فهو - عن تجربة - بيطلع الأكل كله بركة وطعمه خطييييييير
وصلوا على رسول الله