فراخ روووعة الروووعة .. تجربوها ؟
* تغسل الفرخة جيدابالخل والدقيق والملحوتشطف بالماء البارد وتصفى وتقطع كل فرخة ثمانى قطع
*خليط التتبيل : لبن رايب وبابريكا ( فلفل أحمر ناعم بارد)وشطة ومستردةوملح وفلفل وجنزبيل
*بالسكينة نعمل شقوق بسيطة فى كل جزء من قطع الفرخة حتى يسهل امتصاصها لخليط التتبيل
* تغمس القطع فى هذا الخليط فترة طويلة وياريت طول الليل
* تنشل القطع مع محاولة ترك شوية من خليط التتبيل عليها بسيط
* توضع فى دقيق عليه بابريكا وجنزبيل وملح وفلفل
* لازم يقعد فى الثلاجة من 1\4 إلى 1\2 ساعة حتى لايقع الخليط عند القلى
توضع فى زيت غزير ساخن جدا على نار هادية اولا ثم بعد 5 دقائق نهدى الحرارة تماما حتى تستوى لايقل عن 1\4 ساعة لكن نجعل حرارة الزيت دايما هادية حتى لو تتطلب ذلك أن نرفعها كل شوية من على النار وبالهنا والشفا
الآكلة دى جميييييلة جدااا عشان كده عاوزة أجرتى :
... تصلوا على رسول الله...
* تغسل الفرخة جيدابالخل والدقيق والملحوتشطف بالماء البارد وتصفى وتقطع كل فرخة ثمانى قطع
*خليط التتبيل : لبن رايب وبابريكا ( فلفل أحمر ناعم بارد)وشطة ومستردةوملح وفلفل وجنزبيل
*بالسكينة نعمل شقوق بسيطة فى كل جزء من قطع الفرخة حتى يسهل امتصاصها لخليط التتبيل
* تغمس القطع فى هذا الخليط فترة طويلة وياريت طول الليل
* تنشل القطع مع محاولة ترك شوية من خليط التتبيل عليها بسيط
* توضع فى دقيق عليه بابريكا وجنزبيل وملح وفلفل
* لازم يقعد فى الثلاجة من 1\4 إلى 1\2 ساعة حتى لايقع الخليط عند القلى
توضع فى زيت غزير ساخن جدا على نار هادية اولا ثم بعد 5 دقائق نهدى الحرارة تماما حتى تستوى لايقل عن 1\4 ساعة لكن نجعل حرارة الزيت دايما هادية حتى لو تتطلب ذلك أن نرفعها كل شوية من على النار وبالهنا والشفا
الآكلة دى جميييييلة جدااا عشان كده عاوزة أجرتى :
... تصلوا على رسول الله...