صنية بطاطس باللحم الضان(طريقتي الخااااصة)(اخترعتها هههههههه)المقااادير:3 حبات بطاطس وسط1 حبة طماطم كبيره او 2 وسط1 بصلة كبيره1 حبة فلفل مكبب اخضر لو وجد ملون (احمر +اصفر)1حبة فلفل حااارملح+فلفل اسمرجوزة الطيب مطحونةفلفل ابيضجنزبيل مطحونبهاراتزعترقرفهقرنفل مطحونحبان ومستكه(القليل منهم)معلقة من السمنربع كوب ماءصنية طبعا الطريقة:
- نقطع البطاطس حلقات من الطول وليس من عرض البطاطسايه حتي تكون حلقات صغيره
- نقطع البصل والطماطم والفلفل حلق او ترنشات
- نضع البصل والفلفل والطماطم بإيناء وعليهم جميع التوابل المذكوره حسب التذوق والكمية الي تحبيها (القليل منهم) وتدعكيها باليد جيدا وطبعا الحبهان والمستكه (حبيتين فقط)
- تضعي اللحم علي الخليط السابق وتقلبهم حتي تتبل بيهم
- نضع البطاطس عليهم بالصنيه وعليهم معلقة السمن والماء
- نضعهم بالفرن ثو الشوايه حتي تحمر لونها
(طعم اللحم هيكون بنكهة الحبهان والمستكة يجنن وخفيفة مش دسمة)بالهنا والشفا