نص كيلو لحمة مسلوقة
2 كوب ارز بسمتى
2 بصلة مبشورة
2 جزرة مبشورة
زبيب
كركم
ملح
شوربة
قرنفل"حسب الرغبة فى الكمية"
حبهان"حسب الرغبة فى الكمية"
زبادى
الطريقة :::::
** نشوح البصل حتى يصفر ثم نشوح الجزر والزبيب ونضع ملعقتين كركم
** ثم نضع مقدار الشوربة ونسقط الارز البسمتى والقرنفل والحبهان والملح
**وبعد ان ينضج الارز نضعة فى طبق التقديم
** ونكون قد شوحنا اللحم فى السمن او فى الفرن
** نضع اللحم على وجة المكبوس
ويقدم طبق المكبوس باللحم ومعة طبق الذبادى
وجربو وقولولى